Zlatibor

.shadow css class.shadow css class.shadow css class

Zlatibor poslednjih godina svoju turisticku ponudu upotpunjuje brojnim i raznovrsnim sadržajima. Izgraden je veliki broj sportskih terena, otvoreni i zatvoreni bazen, ski liftovi i ski staze. Uredeno je jezero, napravljen novi tržni centar, pijaca, autobusko stajalište i dr. Takode, izgraden je veliki broj novih hotela i odmarališta, apartmana, restorana.

Zlatibor pruza uslove za odmor i rekreaciju kroz razne vidove rekreativnog, sportskog, lovnog, zdravstvenog, i kongresnog turizma. Godisnje oko 200.000 posetilaca ostvaruje oko 1.000.000 nocenja na Zlatiboru.

Sa svojom prijatnom klimom, blagim podnebljem i gustim borovim šumama prekrivenim snegom, zadovoljiće potrebe ljubitelja šetnje, zimskih sportova i odmora. Prosečna nadmorska visina ove lepotice je 1000m, pa je zato s'pravom smatraju najpoznatijom vazdušnom banjom Srbije i regiona. Okružuju je visovi: Tornik(1496m), Brijač(1462m), Čigota(1422m).

Zbog svoje lepote koje godinama ponosno nosi, ne čudi činjenica da je iz godine u godinu, jedna od najposećenijh planina Srbije, kako u zimskom tako i u letnjem periodu.