Borovec

.shadow css class.shadow css class.shadow css class

Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 m), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom. Snežni pokrivač je najpostojaniji u predelu ski staza Markudžik (2040-2560 m). Borovec raspolaže svime što je neophodno za skijanje: obiljem dugih, različitih staza, ski-garderobama snabdevenim modernom opremom, ski školama i dečijim vrtićima. U centru su mislili i na decu. Mališanima od 1 do 5 godina bave se iskusni pedagozi-animatori u hotelu "Rila". Za stariju dečicu (od 5 do 7 godina) otvoreni su skijaški vrtići pri hotelima "Rila" i "Samokov".

Već nekoliko godina na Borovecu radi više pokretnih topova za veštački sneg, na stazama Martinove barake 2 i 3. Obe staze su osvetljene i rade uveče do 22.00h. Samo na Borovecu postoji mnogo padina za svačiji ukus, za skijanje kako na stazama, tako i po dubokom snegu, što Borovec zaista čini rajskim mestom za skijaše.

Zimi je ski centar privlačan ne samo zbog odličnih uslova za skijanje, nego i zbog raznovrsnog noćnog života. Na Borovecu ima mnogo restorana, barova i zabavnih centara (tu spadaju i oni za decu). Najpopularniji klubovi i diskoteke se nalaze u samom centru. Program je tako zanimljiv da se gosti često razilaze tek pred zoru. Mnogi turisti žele da posete tradicionalnu bugarsku kuću, gde se upotpunosti prepuštaju atmosferi narodnog života, a srdačni domaćini ugostiće vas nacionalnim jelima domaće kuhinje. Jednom nedeljno se organizuje skijaški karneval "Spuštanjesa bakljama", to je noćno skijanje, u kome mogu da učestvuju svi koji žele. Privrženike zabavnih sportova očekuju kuglanje, bilijar, stoni tenis, bazeni, saune, fitnes centri, sportske sale.